Vecas zāļu tantes mēslojuma recepte, no kuras augi aug kā noburti pat karstā un sausā vasarā

Noderīgs mēslojums būs labvēlīgs augiem pat vasarā. It īpaši, ja tā ir karsta un sausa. Pieredzējuši dārznieki zina, ka augi ir jāatbalsta tagad, lai rudenī iegūtu bagātīgu ražu. Veca zāļu tante iemācīja vienkārša mēslojuma recepti, kas noteikti noderēs gan dārzeņiem, gan ziediem.

Noderīgs mēslojums

Katram vasaras mēnesim pieredzējušiem dārzniekiem ir savi augu kopšanas procesi. Piemēram, jūnija beigās un jūlijā vairumam augu slāpeklis ir nepieciešams vairāk nekā jebkad agrāk. Šī noderīgā viela palīdzēs augiem iegūt spēku, kļūt pilnīgākiem un sulīgākiem.

Eksperti iesaka palielināt dārza laistīšanas biežumu, bet pievienojot govju kūtsmēslus. Galu galā šis mēslojums palīdzēs palielināt slāpekļa daudzumu augsnē. Pietiek atšķaidīt deviņvīru spēks ar ūdeni proporcijā 1:10 un ar to laistīt dobes. Lūdzu, ņemiet vērā, ka uz 1 kvadrātmetru zemes dārzeņiem būs nepieciešami 500 ml šī mēslojuma.

Noderīgs mēslojums uz maizes bāzes.

Veca zāļu tante, kura ir pieredzējusi dārzkope, ieteica īpaši karstā laikā izmantot mēslojumu, kas gatavots uz maizes bāzes.

Grūti iedomāties, ka maize varētu palīdzēt dārza lietās, ne tā? Bet patiesībā maize satur tik noderīgu elementu kā raugs. Viegli raudzēts raugs arī veicina slāpekļa izdalīšanos, kas ir būtiski dārzeņiem. Bet nepārspīlējiet: augļiem, kas ir jau izveidojušies, vairs nav nepieciešams daudz slāpekļa.

Noderīgu maizes mēslojumu var izmantot ne tikai dārzeņiem un augļiem, bet arī ziediem. Sagatavojiet trešdaļu spaini ar sausu maizi, 10 litrus tīra ūdens, nedaudz svaigi pļautas zāles un mikrobioloģisko mēslojumu “Baikal EM1” koncentrātu (pēc izvēles, bet to var arī nepievienot). Šis mēslojums satur dzīvas baktērijas, kas veicina augu augšanu.

Sajauc maizi, ūdeni un zāli. Šis mēslojums vairākas dienas jāatstāj tumšā vietā un jāgaida, līdz sākas fermentācija. Cik daudz jāpievieno “Baikal EM1” labāk uzzināt no instrukcijas. Tas palīdzēs jums aprēķināt pareizo šī produkta daudzumu jūsu mēslojumam.

Lasi arī: 50 gados es nevaru mīlēt 50 gadīgu sievieti, viņa ir pārāk veca. Dodu priekšroku jaunām!

Raudzētais maisījums jāfiltrē. Nosūtiet zāli uz komposta bedri, bet atlikušajam šķidrumam pievienojiet vēl 2 litrus ūdens. Ar iegūto mēslojumu var laistīt ziedus, gurķus, tomātus, kāpostus, baklažānus, papriku.

Maizes vietā var izmantot arī ierasto īpašo dzīvo maizes raugu. Pietiek 100 g šāda rauga atšķaidīt 10 litros ūdens un atstāt saulē. Tiklīdz pamanāt, ka ūdenī ir parādījušies mazi burbuļi, varat sākt dārzeņu mēslošanu. Vienam krūmam jāizlieto apmēram 500 ml šī veselīgā kokteiļa. Pēc mēslošanas līdzekļa uzsūkšanās, apstrādātos dārzeņus nepieciešams bagātīgi laistīt. Nākamajā dienā jūs varat irdināt zemi, lai augam būtu vieglāk dīgt.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment